Megint karcsúsít a Tesco

tesco budaörs budaörs Utolsó vasárnapi nyitvatartás
Utolsó vasárnapi nyitvatartás
Vágólapra másolva!
Kivárja a Tesco a karácsonyi rohamot a legtöbb éjszakai műszak megszüntetésével.
Vágólapra másolva!

Idén még csak 14 áruházban, januártól viszont már további 42 üzletben szünteti meg a Tesco az éjszakai műszakot – írja a Magyar Idők. A lap szerint azok az egységek, amelyekben már októbertől felfüggesztik az éjszakai munkát, a februárban bezárt boltokhoz hasonlóan nyitás óta veszteségesek.

Még a karácsonyi rohamot megvárják

A vállalat a dinamikusan bővülő kiskereskedelmi forgalomban a dolgozókra nehezedő nyomás és az egyre erőteljesebben jelentkező munkaerőhiány miatt döntött úgy, hogy a karácsonyi bevásárlási időszak közeledtével nem kockáztatja meg a tömeges felmondásokat a fizetések jelentős csökkenése miatt, amellyel a munkabérek 30 százalékát kitevő éjszakai bérpótlékok megszűnése jár.

Egyre több Tescóban nem lehet már éjszaka dolgozni Fotó: Bielik István - Origo

Megállapodás született a Tescóval, amelynek részeként a munkáltató vállalja, hogy egyetlen dolgozójának sem csökkenti a bérét ebben az évben – közölte a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete. Hozzátették: a január elsejétől 42 áruházban megszűnő éjszakai műszakban alkalmazott munkavállalók február végéig számíthatnak a kiegészítő juttatásra.


A szakszervezet jelezte, a

Tescónál sokasodnak a betöltetlen munkakörök, a meghirdetett állásokra ugyanis alig érkeznek újak, sokan túl alacsonynak tartják a felkínált béreket.