Vizsgálat indul az MNB ingatlanvásárlásainak ügyében

magyar nemzeti bank mnb
magyar nemzeti bank
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága pénteki ülésén többek között az MNB idei első féléves gazdálkodását tárgyalta, az fb elnöke üdvözölte, hogy az első féléves gazdálkodás eredményes volt.
Vágólapra másolva!

Az MNB felügyelőbizottságának közleménye szerint a testület pénteki ülésen tudomásul vette a jegybank idei első hat hónapra vonatkozó mérleg- és eredménykimutatását. A közlemény szerint az első féléves nyereség után bizonyos, hogy az idei év gazdálkodása eredményes lesz, így a költségvetésnek várhatóan nem keletkezik feltöltési kötelezettsége 2015 végén.

Megvizsgálják a vásárlások szükségességét Fotó: Bielik István - Origo

A felügyelőbizottság egyúttal arról is döntött, hogy vizsgálatot indít az MNB által megvásárolt ingatlanokkal, valamint az alapítványok létrehozatalának jogszerűségével kapcsolatban.

Kiemelték, hogy az fb az MNB által vásárolt ingatlanokkal kapcsolatos vizsgálattal, továbbá a Pallas Athéné alapítványok létrehozatalának körülményeire, jogszerűségére vonatkozó vizsgálattal folytatja a munkáját, így a közvéleményt érdeklő ügyek mindegyikében ellenőrzést folytat majd. A vizsgálatok lezárása után a testület tájékoztatást ad az ellenőrzés megállapításairól - olvasható a jegybanki közleményben.