Ígéretes lehetőség a magyar diákok előtt

studentsblog
Print
Vágólapra másolva!
Európa legnagyobb IT-konferenciájára juthat el egy négy magyar egyetemistából álló fejlesztőcsapat, ahol saját fejlesztésű, külföldön tanuló diákokat segítő webes alkalmazásukat mutatnák be. Egyelőre arra gyűjtenek pénzt, hogy ki tudjanak jutni a dublini rendezvényre.
Vágólapra másolva!

A négy magyar diák a dániai Business Academy Aarhus-on tanultak, de többször jártak Dánián kívül is. tanulni. Ekkor azzal szembesültek, hogy szinte lehetetlen releváns információkat találni az adott ország oktatási rendszeréről, vagy akár a hétköznapi életről

A külföldi tanulásban segít

Erre a problémára nyújtana megoldást az általuk készített internetes platform, amelyen keresztül

a világ bármely országáról informálódhatnak azok, akik külföldön tanulnának.

A weboldalon külön rovatban kereshetők információkat a cserediák programokról, más felhasználók gyakorlati tapasztalatairól, egy aloldalon pedig különféle, diákoknak releváns híreket gyűjtenek. Az olvasók feliratkozhatnak a kedvenc bloggerükhöz, kérdezhetnek privát üzenet formájában és kommentelhetnek is.

Így néz majd ki az oldal Forrás: Studentsblog.com

A platformon január óta dolgoznak a fejlesztők, akik azt remélik, a jövőben diáktársaik milliói használják majd az oldalt. A platform próbaváltozata október 1-étől lesz nyilvános az interneten, a Studentblogs.org címen. A fejlesztés eddigi állását pedig a Studentblogs Facebook-oldalán lehet követni.

Október 3-ig kell összegyűjteni a pénzt

A diákok októberben részt vehetnek a Európa és a világ egyik legnagyobb IT konferenciáján, a dublini Web Summit 2015-ön is. A részvételhez szükséges regisztrációs díjat és az utazás költségeit, 3800 dollárt (1 064 500 forint) nem tudják kifizetni, ezért online gyűjtést rendeznek az Indiegogo.com közösségi finanszírozási oldalon. A csapatnak október 3-áig kell összegyűjtenie a szükséges pénzt, a 3800 dollárból a gyűjtés 3 napja alatt egyelőre 716 dollár gyűlt össze.

A Web Summit 2015-re 25 ezer résztvevőt várnak.

A meghívottak között olyan neves szakemberek is jelen lesznek, mint Mike Krieger, az Instagram alapítója, Ed Catmull, a Pixar elnöke, és képviselteti magát a BBC, CNN, Wall street Journal, New York Times és a The Guardian is.