Norbi elmagyarázza, miért esnek az Update-részvények

Schobert Norbert: Ha nem venném fel ezt a harcot, akkor magam halnék bele tv sztrárok
Vágólapra másolva!
990 forintos ár mellett, hatalmas csinnadrattával vezették be a magyar tőzsdére a Norbi Update részvényeket tavaly novemberben. A felhajtás azután gyorsan elült, a papírokkal nagyon alacsony befektetői aktivátás mellett folyik a kereskedés, folyamatosan csökkenő ár mellett. Csütörtökön 590 forintos záróár mellett tértek nyugovóra a papírok, ami 40 százalékos áresést jelent a kibocsátási árhoz képest. A cég tulajdonosa, Schóbert Norbert úgy érezte, hogy közleményt kell kiadnia.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde honlapján tette közzé a részvényeseknek címzett közleményét Schóbert Norbert, a Norbi Update Lowcarb Nyrt. tulajdonosa és vezetője. Ennek bevezetőjében nehezményezi, hogy a szakmai sajtó arra sem vette a fáradtságot, hogy az elmúlt időszakban napvilágot látott, az árfolyamesés tényét közlő híradások valós okait firtassa, holott számos fontos és előremutató információt tudna megosztani a befektetni vágyó közönséggel.

Mindenesetre tőzsdén forgó vállalatok vezetői általában nem így szoktak kommunikálni a részvényesekkel és a piaccal (szerk.).

A közlemény fontosabb pontjai:

  • Az árfolyamesés többek között annak köszönhető, hogy azon emberek, akiknek a BudaCash brókerházban volt pénzük és bennragadt, azok úgy igyekeztek pénzükhöz jutni, hogy "indokolatlan" eladásokba kezdtek.
  • Radikális költségcsökkentési programba kezdenek a cégnél, "aminek köszönhetően egészen biztos, hogy az utolsó negyedévünk nagyon jó lesz".
  • Schóbert Norbert, mint tulajdonos mindent megtesz azért, hogy "ahogy múltkor is, újra osztalékot tudjunk fizetni a kedves részvényeseinknek".
  • A hazai boltnyitások terén is előrelépés látszódik. A dunaújvárosi boltnyitás annyira jól sikerült, hogy forgalma alapján "az első három nap alatt az országos top 3-ba került a bolt". Aztán megújult, illetve új boltok nyílnak Hódmezővásárhelyen, Kiskunfélegyházán, Salgótarjánban, Szerencsen, Abonyban, Békásmegyeren, Szentendrén, Vácott és Gödön. A tervek szerint 2 hónapon belül pedig legalább heti egy bolt nyitását tervezi Norbi.
  • Külföldi terjeszkedés: az angliai bolt működése és fejlődése szinte töretlen, ezért egy belvárosi boltnyitás jöhet. Októberben Zágráb legforgalmasabb plázájában nyílik Update bolt, és további 5 boltnyitás várható Horvátországban. A csehországi boltot Mladá Boleslavból elköltöztették Prága legforgalmasabb plázájába, talán még egy svájci partner is bekapcsolódik. A cég pedig "végső tárgyalásban van Párizzsal és Monte Carloval".
  • Új péksüteményt vezettek be.
  • Schóbert Norbert bízik és hisz saját cégében, ezért továbbra is megtartja részvényeit.

Aki szeretné esetleg teljes egészében elolvasni a személyes hangvételű közleményt, az a BÉT honlapján megteheti, sőt még egy videóüzenet is készült a hatékonyabb tájékoztatás reményében.

Egy kis személyes vélemény a cégről, részvényekről és az irányról....

Posted by Norbi Update on Thursday, September 24, 2015

A Update Lowcarb Nyrt. részvényeinek árfolyammozgása a tavaly novemberi tőzsdei debütálás óta Forrás: Investor.hu