Hiába várnak a cégek: csúszik a pályázat

Vágólapra másolva!
A korábban meghirdetetthez képest később, várhatóan október végétől lesznek beadhatók a támogatási kérelmek a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című felhívásra. A 2015. december 7-ig beérkező támogatási kérelmeket ugyanabban az időpontban bírálják el.
Vágólapra másolva!

Változások a felhívásban

A 2015. augusztus 25-i meghirdetés óta több száz érdeklődő, értelmező kérdés és szakmai javaslat érkezett az Irányító Hatósághoz. Ezek alapján a „GINOP-2.1.1-15” azonosító számú felhívás 2015. szeptember 30-i határidővel bezárólag módosul. A felhívásban történő változtatások miatt a kitöltőprogram módosítására is szükség van, ezért

várhatóan csak 2015. október 30-tól lesznek beadhatók a támogatási kérelmek.

Az első értékelési szakasz záró dátuma 2015. december 7-re módosul, azért, hogy a támogatást igénylőknek elég idejük legyen a támogatási kérelmek magas szintű szakmai és pénzügyi kidolgozására.

A szakmaiság lesz a döntő

A 2015. december 7-ig beérkező támogatási kérelmeket standard eljárásban, egy alkalommal, ugyanabban az időben bírálják el. Ez azt jelenti, hogy döntéshozatalkor az ugyanazon szakaszban beérkezett támogatási kérelmek nem a beérkezés dátuma alapján, hanem a szakmai kiválóság, a pontszám alapján lesznek sorba rendezve.