Negyvenhárom kézműves termék kapott díjat

Vágólapra másolva!
A kézműves termékek egyre szélesebb köre jut ki a nemzetközi piacra, ami versenyelőnyt jelenthet a magyar gazdaságnak – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a „Magyar Kézműves Remek” pályázat ünnepélyes díjátadóján.
Vágólapra másolva!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által meghirdetett „Magyar Kézműves Remek” pályázat ünnepélyes díjátadó rendezvényére idén az OMÉK keretén belül szeptember 23-án került sor. Az eseményen 43 pályázó részére adta át a Magyar Kézműves Remek díjat Varga Mihály, mint az esemény fővédnöke, és Parragh László, a Kamara elnöke.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2002-ben indította útjára a Magyar Kézműves Remek pályázatot. A magyar kézműves hagyományok és adottságaink jobb hasznosítása érdekében született kezdeményezés keretében a kiemelkedő, az alkotó kézműves termékek a ”Magyar Kézműves Remek” elismerő címben részesülhetnek. A kézműves szakma teljes körét átfogó pályázati lehetőség értékét a szakmai elismeréssel való díjazás adja meg, marketing-, illetve megjelenési lehetőséget nyújtva.

A díjak száma nem korlátozott, a pályázók teljesítménye számít, eszerint szinte egyedülálló elismerésről van szó. Az elmúlt bő évtized igazolta a kezdeményezést, a Magyar Kézműves Remek pályázat intézménnyé vált, híven tükrözve a közösen megtett utat, nemes hagyományaink továbbélését. A Magyar Kézműves Remek címet nyert pályázók termékeiből az MKIK a címátadást követően kiállítást rendez, amely a Hungexpo A pavilonjában tekinthető meg szeptember 27-éig.