Kiszámolhatja, mennyi lesz a nyugdíja

bezárás cukrászda eszik idős nő Jégbüfé kávézó SZEMÉLY vendég
Barber Elvira törzsvendég a budapesti Ferenciek terén lévő Jégbüfében. Az üzletnek is helyet adó Brudern-házat az ingatlan tulajdonosa, a Mellow Mood Group felújítja, ezért a Párizsi Udvarban lévő összes üzletet bezárják. http://www.origo.hu/itthon/20150825-jegbufe-parisi-udvar-bezar-mellow-mood-cukraszda-ferenciek-tere.html
Vágólapra másolva!
Online nyugdíjkalkulátorral rukkolt elő az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság. A nyugdíjösszeg kiszámításához rengeteg adatra van szükség. A főigazgatóság egy 12 oldalas használati útmutatót is mellékelt a kalkulátorhoz.
Vágólapra másolva!

Az ONYF honlapján lévő tájékoztatás szerint a nyugdíjkalkulátor a társadalombiztosítási öregségi nyugdíj, ideértve a nőknél életkortól függetlenül igénybe vehető kedvezményes öregségi nyugdíj meghatározására is szolgál.

A kalkulátor használatához rengeteg adatra van szükség. Többek között naptári évenként fel kell tüntetni az éves jövedelmet, juttatások nélkül. A jutalmakat, valamint az adómentes járulékköteles jövedelmeket is be kell írni egy-egy rubrikába, és még az osztónapok is érdekesek, ami 365 vagy szökőév esetén 366 nap.

Bárki kiszámolhatja, hogy mennyi nyugdíjra számíthat Forrás: MTI/Kovács Tamás

A nyugdíjbiztosító arra azért felhívja a figyelmet,

Az alkalmazás az adott naptári évben várható öregségi nyugdíj összegét a felhasználó birtokában lévő és általa rögzített adatok alapján határozza meg. Ha a rögzített adatok esetleg tévesek, hiányosak, a vonatkozó jogszabályoknak ellentmondóak, vagy például a rögzítéskor elütés történt, a kapott eredmény megtévesztő lehet - hívja fel a figyelmet az ONYF.