Újabb nagy leépítés jön a Hewlett-Packardnál

kudarc hangulat veszteség kár befektetés tőzsde rossz ború
Vágólapra másolva!
Jelentős létszámleépítési hullámba kezd a Hewlett-Packard azok után, hogy 2012-ben már hasonló lépésre szánta rá magát. 
Vágólapra másolva!

A MarketWatch írása szerint technológiai óriás 25-30 ezer munkavállalót bocsátana el a Hewlett-Packard, és ezzel évi 2,7 milliárd dolláros (kb. 750 milliárd forint) költségmegtakarítást szeretne elérni. Érdekesség, hogy ez az elbocsátási hullám azon az 55 ezres létszámleépítésen felül van, ami 2012-ben indult a cégnél. Világszerte 302 ezer alkalmazottal rendelkezik a HP.

Ha megnézzük az elmúlt egy évtizedet, akkor drámai számot látni: a most bejelentett leépítéssel együtt közel 100 ezer munkahelyet szüntetett meg a HP.

A kedd esti zárás utáni kereskedésben 0,2 százalékkal kerültek lejjebb a HP részvények, mely jelenleg csak annyit tesz, hogy a normális kereskedésben 'összeszedett' pluszt törölte el.

A részvény technikai képe sem néz ki igen jól, hisz a 2012 ősze óta tartó nagy emelkedés az elmúlt egy évben nagyobb oldalazásba váltott át 31-41 dollár között, ráadásul egy fej-váll alakzatot formálva, amiből júniusban le is tört, átütve ezáltal a 31 dolláros támaszt. Azóta lefelé araszol a részvény, és az alakzat célára 21-22 dollár közé mutat.

A Hewlett-Packard részvény árfolyammozgása 2012 ősze óta és technikai elemzés Forrás: Investing.com, Investor.hu