140 forintra csökkent a benzin ára az USA-ban

benzin benzinár fogyasztás
Nyíregyháza, 2012. január 10. Autósok tankolnak Nyíregyháza-Sóstóhegyen az egyik töltőállomásnál a Kemecsei úton. Bruttó 10-10 forinttal emeli a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát 2012. január 11-én a Mol, ezzel mindkét üzemanyag ára új történelmi csúcsot ért el. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
1,89 dollárra csökkent egy gallon benzin ára az Oklahoma állambeli Tuslában. Ez azt jelenti, hogy a városban 140 forintnak megfelelő áron juthatnak az ott élők egy liter benzinhez. 
Vágólapra másolva!

Tovább csökkent a benzin ára az Oklahoma állambeli Tusla városában, így egy gallon benzinhez már 1,89 dollárért juthatnak hozzá az ott élők – olvasható a tuslaword.com oldalán. Egy gallon benzin 3,78 liternek felel meg, így 280 forintos dollárárfolyammal számolva egy litert 140 forintért lehet megvásárolni a városban.

Az Egyesült Államokban is egyre olcsóbb a benzin Forrás: MTI/Balázs Attila

Szakemberek az árak további esésére számítanak, és nm tudták megjósolni sem, hogy mikor állhat meg a csökkenés. A Goldman Sachs korábban az jósolta, hogy

egy hordó kőolaj ára akár 20 dollár alá is eshet a mostani 44 dolláros értékről.

Persze ehhez azt is hozzátették, hogy ez egy rendkívül szélsőséges becslés, 2016-ra egyébként 45 dolláros átlagárral számolnak.

Mélypont

Az Origo még augusztus végén írt arról, hogy történelmi mélypontra süllyedt a nyersolaj hordónkénti ára. A fekete arany árfolyama 40 dollár alá bukott. Az olajárat több tényező is nyomja lefelé; egyrészt apad a vészesen lassuló kínai gazdaság nyersolaj igénye, másrészt irdatlan mennyiségben eresztik a fekete aranyat a világpiacra. Az Egyesült Államok két újabb olajfúrótornyot állított működésbe múlt héten – közölte a CNBC.