Nyerő hét a befektetőknek

Hongkong, Kína, gazdaság, bika, növekedés, tőzsde
A piaci növekedést jelző bika szobra a hongkongi tőzsde épülete előtt.
Vágólapra másolva!
Napokkal a Fed kamatdöntő ülése előtt legtöbben kivárnak a tőzsdén, pedig Ryan Detrick múltbeli adatokra támaszkodó statisztikái szerint az év 37. hete kiemelkedően jó teljesítményt szokott hozni a börzéken. 
Vágólapra másolva!

A volt portfólió menedzser meglátása szerint hiába szokott kiemelkedően gyenge teljesítményt hozni a szeptember, a mostani hét historikusan a jó hozamokról szokott szólni. Az elmúlt 10 év adatait vizsgálva azt tapasztalta, hogy az amerikai S&P 500 index kiugróan jól teljesít ezekben a napokban, hisz átlagosan 1,7 százalékos hozamot ér el az index ezen időszakban - írja a MarketWatch.

Hullámvasút a börzén

A szakember azonban figyelmeztet, hogy még a gyakorlott öreg rókát is megtréfálhatják ezek a hetek a tőzsdén. A táblázatból is kitűnik, míg a 37. hét magasan veri az év összes többi hetét, addig az azt követő hetek szinte a legrosszabbul teljesítők közé tartoznak.

S&P 500 index hetekre lebontva Forrás: Ryan Detrick blog, MarketWatch

A nyugdíjas guru is pozitív

A készpénz-felhalmozás helyett a részvényvásárlást ajánlja Sam Eisenstadt is, aki több mint 60 éves tőzsdei hátteret tudhat a háta mögött. Eisenstadt jelentős emelkedést vár a közeljövőben, miután az ifjú titánok pánikhangulata alábbhagy.

Akik a legtöbb a pénzt keresték a bikapiacokon, azok túl fiatalok ahhoz, hogy emlékezzenek a medvepiacokra a múltból,

véli a nyugdíjas befektetési guru. A tetemes tapasztalat mellett a szakember egy komplex ökönometriai modellre alapozza érvelését.

A saját fejlesztésű indikátor fél évre előre belövi a piac állását.

A szeptember 9-én közzétett legújabb elemzése szerint hat hónap múlva 2170 pont környékére érhet az S&P 500 index. Persze ez a modell sem mindenható (de még így is sokkal többször állt közel a valósághoz), hisz fél évvel ezelőtt 2300 pontos tőzsdeindexet jósolt, és hát tudjuk, hogy múlt héten az S&P 500 az 1900-2000 pontos régióban mozgott.