Elküldi dolgozói negyedét a Deutsche Bank

Vágólapra másolva!
Alulteljesítettek a részvényeik, ezért eladják lakossági bankjukat és Oroszországban is leépítenek.
Vágólapra másolva!

A Deutsche Bank azt tervezi, elbocsátja mintegy nyolcezer alkalmazottját - írja a Bloomberg. A német bank emellett eladja az egyik legnagyobb leányvállalatát, a Deutsche Postbank nevű lakossági bankot, amely mintegy 15 ezer embernek ad munkát.

Ezzel a Deutsche Bank alkalmazottjainak száma mintegy negyedével csökkene.

A lap úgy tudja, az elbocsátások elsősorban a technikai és adminisztrációs személyzetet érintik majd.

A döntés mögött az állhat, hogy a bank növekedése az elmúlt évben csalódást okozott a befektetőknek, amit a túl magas kiadásokkal és az elavult technológiával magyaráztak. Ebben az évben a Postbank részvényei 3,1 százalékkal emelkedtek. A Bloomberg Europe Banks and Financial Services, a teljes cégcsoport mutatója pedig csak 0,3 százalékot nőtt.

A Deutsche Bank az elbocsátások mellett várhatóan

megszünteti oroszországi kirendeltségeinek nagy részét is.

Az orosz leányvállalatnak egyrészt az orosz recesszió okozott gondot, másrészt jelenleg egy kormányzati átvilágítás alatt áll pénzmosás gyanúja miatt.

Az Unicredit is leépít

Nem Deutsche Bank az egyetlen, amely a közeljövőben komoly leépítést tervez: az cégnél dolgozó források szerint az Unicredit Bank szintén tízezer ember elküldését tervezi. Értesülések szerint elsősorban Olaszországot érinti majd a leépítés, másodsorban pedig Ausztriát és Németországot, ahol egy főre számítva a legmagasabb a bevételhez viszonyított költség. Az UniCredit már korábban bejelentette, hogy Olaszországban 2700 főt épít le.