Kétszázezer biztosított keres menekülő útvonalat

Budapest, 2015. május 30.
Tetejére borult, összeroncsolódott személyautó a villamossíneken a X. kerületi Könyves Kálmán körúton 2015. május 30-án. A balesetben egy személy megsérült. A műszaki mentés és helyszínelés idejére az 1-es villamos forgalma szüne
Budapest, 2015. május 30. Tetejére borult, összeroncsolódott személyautó a villamossíneken a X. kerületi Könyves Kálmán körúton 2015. május 30-án. A balesetben egy személy megsérült. A műszaki mentés és helyszínelés idejére az 1-es villamos forgalma szünetelt, pótlóbuszok szállították az utasokat. MTI Fotó: Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Alig 12 óra leforgása alatt már több ezer Astra-ügyfél kezdeményezte biztosítójának lecserélését azok után, hogy a csődhelyzetben lévő biztosító kihirdette: mégis elengedi mintegy 200 ezer ügyfelét. 
Vágólapra másolva!

Az ügyfeleknek alig két hetük van a fizetésképtelen biztosító elhagyására, de kapnak hozzá segítséget - áll a biztositas.hu közleményében.

Kevés az idő

A román Astra Biztosító ügyfeleinek a következő napokban lehetőségük lesz biztosítási szerződésük közös megegyezéssel történő megszüntetésére egy, a biztosító fióktelepétől levélben kapott megállapodás aláírásával és visszaküldésével.

Az Astra hétfő óta kárigényeket már nem fogad, kárt már nem fizet.

Szakértők szerint mintegy 160 ezer kötelező biztosítási, 20 ezer lakásbiztosítási és 10 ezer casco biztosítási szerződés kerülhet emiatt lecserélésre.

Az Astra biztosító ügyfeleinek szeptember végéig kell váltani Forrás: MTI/Lakatos Péter

Drágább lesz az új biztosítás

A szakértők felhívják a figyelmet, hogy az ügyfeleknek muszáj élniük az Astra Biztosító által felajánlott lehetőséggel, hogy szerződésüket szüntessék meg és napokon belül keressenek új biztosítótársaságot maguknak. Ha nem így tesznek, akkor beleragadhatnak egy eredményében kétséges, román felszámolási eljárásba, ahol a károk rendezésének módja és időpontja sincs még tisztázva.

Az ügyfelek a korábbi évek kötelező kampányaihoz hasonló intenzitással kezdték meg szerződéseik lecserélését és új biztosítóik kiválasztását. Ebben az sem akadályozta meg őket, hogy a

választott új biztosítások akár 15-20, esetenként pedig akár 50 százalékkal is drágábbak lehetnek,

mint a korábbi olcsónak számító astrás biztosításuk

A váltók első hulláma a KÖBE, a Wáberer, a Signal és az MKB biztosítókat választotta, de sokan mennek az Allianz-hoz és a K&H-hoz is. Az Astrától távozó ügyfeleknek az új biztosítóknál az éves átlagdíj 23 ezer forint körül alakul.