Az amerikai diákok nagy része a veséjét is eladná a diákhitele miatt

diákhitel
French students work on the test of philosophy as they take the baccalaureat exam (high school graduation exam) on June 16, 2014 at the Jacques Decour high school in Paris. AFP PHOTO / FRED DUFOUR
Vágólapra másolva!
Ön mire lenne hajlandó? Szavazzon!
Vágólapra másolva!

Egy amerikai hitelekkel foglalkozó honlap felmérést végzett a diákhitellel rendelkező felhasználói közt arról, mit tennének meg azért, hogy megszabaduljanak az adósságuktól. A megkérdezett 200 felhasználó 30 százaléka azt válaszolta, akár valamelyik szervét is eladná a tiszta lapért cserébe, tudósít a Telegraph. 32 százalék katonai szolgálatot vállalna ugyanezért, 38 százalék pedig vállalná, hogy gyógyszerekkel kísérletezzenek rajta.

Ennél is többen minden tulajdonuk feléről lemondanának, ha elengednék a hitelüket. A válaszadók 55 százaléka pedig azt sem bánná, ha valóságshow-t csinálnának az életéből.

Szavazzon!

Ön mire lenne hajlandó, hogy megszabaduljon a (diák)hitelétől? (Többet is jelölhet.)

Magyarországon 360 ezer vette fel

A megkérdezetteknek átlagban 34 500 dollár (9,6 millió forint) adósságuk van.

Bugár Csaba, a Diákhitel Központ vezérigazgatója 2015 augusztusában azt nyilatkozta, Magyarországon a 2001-ben bevezetett hitelt 2014 végéig 360 ezernél többen vették fel és több mint egyharmaduk már teljes egészében vissza is fizette azt. A jelenleg törlesztésre kötelezett mintegy 240 ezer ember közül mindössze 12 ezren vannak, akik egyáltalán nem törlesztenek.