Majd az ipszilonok felpörgetik a SUV-piacot

coaching, nemzedékek, ipszilon generáció, munkahely, együttműködés
A tekintélyelvre nem adnak, az izgalmassá tett tananyagra már inkább
Vágólapra másolva!
Az európai lakosság negyedét kitevő Y generáció legtöbb tagja szabadidőautót választana, mind racionális, mind érzelmi okokból, derül ki egy friss nemzetközi felmérésből.
Vágólapra másolva!

A Ford Motor Company kutatása arra az eredményre jutott, hogy a nagyjából 1982 és 1996 között születtek minden más korcsoportnál nagyobb arányban preferálják az SUV-kat (a pontos magyar szakkifejezés a sportcélú haszonjármű), írja a Portfolió. Az ipszilonok szerint a sportos és élvezetes vezetési élményt nyújtó egyterű erőt kölcsönöz nekik az utakon. Ők az átlagnál fontosabbnak tartják, hogy autójuk tökéletesen illeszkedjék aktív életstílusukhoz, és a felük szerint ez a leírás sokkal inkább illik egy SUV-ra, mint más járműtípusokra.

A tekintélyelv hidgen hagyja, az életminőségéért viszont sokat tesz az ipszilon generáció Forrás: Coaching Team

A cikk idézi Roelant de Waard, a Ford Európa marketingalelnöke véleményét. Szerinte a felmérés két dologra mutat rá: egyrészt minden bizonnyal tartós a SUV-k iránti európai keresletnövekedés, másrészt a fiatal felnőttek korántsem idegenkednek annyira az autóvásárlástól, mint azt egyesek gondolták, és ez különösen igaz az SUV-szegmensre.

A SUV több szempontból illik a millenáris nemzedék értékrendjébe. Mint azt az Üzletész korábbi cikkeiben írja – ezeket kapcsolódó anyagaink közt találja –, az ipszilon generáció nem feltétlenül türelmetlenebb, tiszteletlenebb vagy lustább a szülei nemzedékénél. Az azonban tény, hogy a digitális fordulat élete minden szegmensén nyomot hagy. Ismeri a fordított szocializációt. ahogy az édesanyjától eltanulja a húsleves receptjét, úgy számára természetes módon vezeti be a nagypapáját az internetezés alapjaiba. Gyakran a keresetnél is fontosabb számára, hogy jól érezze magát a munkahelyén, nem hagyja magát röghöz kötni, és mivel valóságos kütyüparkot tart fenn, bármilyen alternatív munkavégzési formával barátságot köt.