A Walmart veheti át a Tesco-áruházakat

tesco budaörs budaörs Utolsó vasárnapi nyitvatartás
Utolsó vasárnapi nyitvatartás
Vágólapra másolva!
A Tesco a Hospodárske Noviny értesülései szerint egy hónapon belül nemzetközi pályázatot ír ki egész közép-európai hálózatára, tehát nemcsak a szlovákiai, hanem a csehországi, lengyelországi és magyarországi áruházakra is.
Vágólapra másolva!

A Tesco-áruházak lehetséges felvásárlójaként a napilap első helyen az amerikai Walmart áruházláncot említette, de szóba jöhet még például a francia Groupe Casino és a japán Aeon társaság is - írja az Új Szó.

Nagy változás jön a magyar Tescókban

A Tesco októbertől januárig négy ciklusban teljesen megszünteti az éjszakai árufeltöltést. A cég szerint a lépés közvetlenül 350 dolgozót érint, nekik igyekeznek más pozíciót keresni, illetve kompenzálják őket a kieső fizetésükért.

Fotó: Bielik István - Origo

Az éjszakai árufeltöltést az áruházakban a továbbiakban a nyitvatartási idő előtt, illetve napközben, a vásárlási időszakban végeznék majd a lánc alkalmazottai.

Kivonulhat Közép-Európából

A szlovák gazdasági napilap, a Hospodárské Noviny online változata szeptember 4-én, pénteken arról cikkezett, hogy a Tesco a költségcsökkentés és a racionalizálás jegyében néhány hónapon belül kivonulhat a kelet-közép-európai régióból.

Értesüléseik szerint szlovák kiskereskedelmi egységei mellett

a brit multicég megválna a cseh, a lengyel és a magyar érdekeltségeitől is.

Megkérdeztük a Tescót, mi igaz a magyarországi kivonulásból. A konkrét kérdésekre adott válaszok helyett a Tesco sajtósa azt közölte,