Saját pénz nélkül is lehet lakáshitelt kapni

pénz ház lakáshitel
Home ownership becomes burden when debt exceeds property value
Vágólapra másolva!
A bankok hitelfelvételnél elismerhetik önerőnek a családi otthonteremtési kedvezményt, ezt egyre több hitelintézet meg is teszi. Így sokan indulótőke nélkül, csak a kedvezménnyel és hitellel juthatnak lakáshoz.
Vágólapra másolva!

Egyre több bank ismeri el a hitelfelvételnél önerőként a családi otthonteremtési kedvezményt, a csokot - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára augusztus 7-én, hétfőn az M1 aktuális csatornán. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ajánlása szerint van erre lehetőségük a bankoknak, amelyek közül egyre több él is ezzel a megoldással. Így akár saját pénz hozzáadása nélkül is ingatlanhoz juthatnak a családok - ismertette az államtitkár.

Nem merül ki

Novák Katalin beszélt arról is, hogy - a napokban elterjedt hírekkel ellentétben -

nem fog kimerülni a csok kerete,

hiszen ez egy felülről nyitott előirányzat, amelyre mind idén, mind pedig jövőre rendelkezésre áll a szükséges összeg a költségvetésben.

Sok bank elfogadja önerőnek a csokot Forrás: PhotoAlto/Ale Ventura

Maximum 3,3 millió forint

Július 1-jén lépett életbe a családi otthonteremtési kedvezmény. Korábban csak kettő vagy annál több gyereket nevelő családok vehették igénybe a támogatást kizárólag új ingatlan vásárlására, július 1-jétől azonban már

használt ingatlant vásárlására is felhasználható az összeg, amelyet gyermektelen párok is kérhetnek,

amennyiben négy éven belül egy vagy nyolc éven belül két gyermeket vállalnak. Az igénybe vehető összeg 500 ezertől 3 millió 250 ezer forintig terjed. Ez vissza nem térítendő támogatás.

Főleg vidéken és használthoz

Novák Katalin augusztus végén azt nyilatkozta, jelentős az érdeklődés a családi otthonteremtési kedvezmény iránt, jellemzően vidéken élők és használt lakás megvételéhez kérték ezt a fajta támogatást