Újabb lépés a Főgáz egyeduralma felé

földgáz gáz gáztűzhely láng gázláng
Vágólapra másolva!
Aláírtak egy adásvételi szerződést.
Vágólapra másolva!

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. szakmai irányítása alatt álló Főgáz Zrt. adásvételi szerződést írt alá a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. megvásárlásáról a GDF International S.A.-val,

a tranzakció a hatósági jóváhagyásokat követően előreláthatólag még az ősszel lezárulhat

- közölte az ENKSZ szeptember 4-én, pénteken.

A Főgáz mindent visz

A tájékoztatás szerint az adásvétel tárgya az egyetemes szolgáltató, ugyanakkor versenypiaci engedélyekkel is rendelkező GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. részvényeinek 99,93 százaléka. Ezzel minden, a társaság birtokában lévő know-how és vagyontárgy a Főgáz tulajdonába kerül, ideértve az engedélyesi tevékenység ellátásához szükséges kiszolgáló képességeket, a teljes körű hr-, infrastrukturális-, pénzügyi-, számlázási- és informatikai rendszerét.

Részben saját pénzből

A Főgáz a tervek szerint

részben saját, részben külső forrásokból finanszírozza a vásárlást,

amelynek összege a pénzügyi záráskor válik véglegessé. Laczó Sándor, a Főgáz Zrt. vezérigazgatója közölte: a Főgáz felkészült története legnagyobb akvizíciójára, a tulajdonosváltás a társaság napi üzletmenetét nem befolyásolja, így a fogyasztók a szolgáltatás minőségében semmiféle változást nem érzékelnek majd. A társaság megvásárlásával a Főgáz olyan szakmai tudás és technológiai infrastruktúra birtokába kerül, amely jelentősen megkönnyíti a további, mintegy 1,8 millió egyetemes szolgáltatásban vételező fogyasztó átvételét. A tranzakció ügyfél-közreműködést nem igényel - mondta.