Miskolcon gyűléseznek a közgazdászok

Vágólapra másolva!
A fejlődésre és a felzárkózásra fókuszál a Magyar Közgazdasági Társaság 53. Közgazdász-vándorgyűlése Miskolcon. A miskolci alpolgármester a város felfejlesztését is reméli.
Vágólapra másolva!

Kovács Árpád, az MKT elnöke szerint a közgazdász szakmának a vándorgyűlés a legnagyobb és legrangosabb rendezvénye. A tíz évvel ezelőtti miskolci rendezvényen többek között az ország uniós felzárkóztatásáról, az államháztartás helyzetéről és a külgazdaság előtt álló feladatokról tanácskoztak - idézte fel.

Bihall Tamás, az MKT Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöke, a megyei kereskedelmi és iparkamara (Bokik) elnöke Miskolc elismerésének nevezte, hogy a közgazdász szakma képviselői, bankárok, vállalati vezetők itt vitatják meg az elmúlt év gazdasági történéseit, valamint azokat a kihívásokat, amelyek előtt áll az ország.

Miskolcot dícsérte az alpolgármester

Az ülésen Kiss János Miskolc alpolgármestere is felszólalt. Azt mondta, a borsodi megyeszékhelyen az előző önkormányzati ciklus óta több mint 92 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg. "A közeljövő infrastrukturális, és fejlesztési beruházásainak köszönhetően M

Az irány jó, ezt az is mutatja, hogy nemcsak közpénzek áramlottak ide, hanem európai léptékkel mérve is meghatározó vállalatok, sőt, világcégek telepedtek meg" - mondta.

Hozzátette, az a kormányzati döntés pedig, hogy Miskolc lesz az egyik kiemelt gazdasági és fejlesztési központja Magyarországnak, szintén azt igazolja, hogy "jó irányba tartunk, és a megfelelő döntéseket hoztuk meg". Kovács Árpád a megnyitón közgazdasági életműdíjat adott át a 90 éves Kopátsy Sándor közgazdásznak, és méltatta a professzor munkásságát.