Honlap segít a magáncsődöt választóknak

táblagép technológia internet szórakozás
Vágólapra másolva!
Az adósságrendezési eljárás kezdeményezéséhez és elindításhoz szükséges legfontosabb információk találhatók a Családi Csődvédelmi Szolgálat keddtől elérhető honlapján.
Vágólapra másolva!

A magánszemélyek adósságrendezéséről szóló törvény kedden lépett hatályba. Az Igazságügyi Hivatal, amely egyben a Családi Csődvédelmi Szolgálatok központi szerve, www.csodvedelem.gov.hu címen elindította a szolgálat hivatalos kommunikációját szolgáló honlapot.

A családi csődvédelmet az adós maga kezdeményezheti Forrás: Science Photo Library/Steve Horrell

Itt az adósságrendezési eljárás kezdeményezéséhez, a hitelező bankoknál történő elindításhoz szükséges legfontosabb információk találhatók, valamint innen tájékozódhatnak az érdeklődők az eljárás két fő részének, a bíróságon kívüli és a bírósági adósságrendezési eljárási szakasznak a fontosabb jellemzőiről.

Űrlapcsomagok letölthetők

A következő egy évben eljárás kezdeményezésére jogosultak számára a honlap külön információs blokkot tartalmaz, amelyben a Jogosult vagyok-e? elnevezésű alkalmazás segítségével tájékozódhatnak a látogatók a kezdeményezés legfontosabb feltételeiről.

Elindult a Családi Csődvédelmi Szolgálat honlapja Forrás: 123rf.com



A honlapról letölthető az adósságrendezési eljárás kezdeményezéséhez szükséges űrlapcsomag is, valamint a kitöltési tájékoztató. Ezt a nyomtatványcsomagot a pénzügyi intézmények is elérhetővé teszik a hiteladósaiknak, továbbá beszerezhető a Családi Csődvédelmi Szolgálatok területi szerveinél, illetve a megyei és fővárosi kormányhivataloknál is.

Az adósnak kell kezdeményeznie

A magáncsődöt csak olyan adós veheti majd igénybe, akinek vagyona és jövedelme is van, részéről a fizetési hajlandóság fennáll, csupán fizetési képessége hiányzik. A sikeres adósságrendezési eljárás végén a jóhiszeműen eljáró adós - miután tartozásainak elvárt mértékét teljesítette - mentesül további tartozásainak megfizetése alól.