Hatalmasat robbant a turizmus a fű miatt

KÁBÍTÓSZER
DENVER, CO - JANUARY 1: Tyler Williams of Blanchester, Ohio selects marijuana strains to purchase at the 3-D Denver Discrete Dispensary on January 1, 2014 in Denver, Colorado. Legalization of recreational marijuana sales in the state went into effect at 8am this morning. Theo Stroomer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Denverben már második éve nő 75 százalékkal a szálláskeresések száma.
Vágólapra másolva!

A fű coloradói legalizálása utáni első évben 75 százalékkal megugrott a városi szálláshelyek utáni érdeklődés. Ez most megismétlődött, az előző évi adatot újból 75 százalékkal szárnyalták túl a keresések – írja a Marketwatch.

A hobbiszívás már Colorado, Washington, Oregon és Alaszka államban, valamint a fővárosban is legális. A Hotels.com adatai szerint ezeken a helyeken mind nőtt a turizmus a könnyítés óta.

2014. január 1. óta legális a fű Coloradóban Forrás: AFP/Theo Stroomer

A hollandoknál azért még mindig könnyebb a fűhasználat, hiszen az államokban sehol nem szabad az utcán vagy nyilvános helyen szívni. Nincsenek coffee shopok sem, mint Amszterdamban. Szóval, aki elkezdett pakolni, az figyeljen a szálláskeresésnél arra, hogy a sok szállodai szobában nem lehet dohányozni.