Robbanás a sportbolt webáruházában

Így futhatsz gyalogkakukk tempóban: öt tipp a gyorsabb futásért
Vágólapra másolva!
Új üzletet nyitott a MOM Park Bevásárlóközpontban a Hervis. A sportboltban 10 új alkalmazott is dolgozik. Az áruházlánc jövőre tovább terjeszkedik Magyarországon. 
Vágólapra másolva!

A sportszer- és sportruházati lánc új 800 nm alapterületű üzletében és az eladótérben elhelyezett tabletek és QR-kódok segítségével a vásárlók nemcsak a bolt választékából, de a Hervis online kínálatából válogathatnak.

A Hervis webáruházának a forgalam tavaly 200 százalékkal nőtt Forrás: Thinkstock

A weben is nagyon futnak

A Hervis 2013-ban indította útjára el többcsatornás értékesítési modelljét. Az online vásárláskor a boltok ingyenes átvételi, illetve fizetési pontként is működnek. A modellt 2013 végén Szlovénia, Csehország, Ausztria és Németország mintegy 100 üzletében egy időben vezette be a cég, majd a koncepció folyamatos fejlesztése révén 2014-ben az előző évihez képest megháromszorozta online forgalmát: az eladások több mint felét már az áruházakban kihelyezett tableteken keresztül bonyolítják le.

2015 első félévében pedig az előző évihez képest további 43 százalékkal növelte webes bevételét.

Tavaly a webáruház 200 százalékos növekedést ért el.

A Spar az apuka

A tavalyi 14,06 milliárd forintos árbevétele után az idén ismét kétszámjegyű növekedést vár Hervis Magyarországon, és a cégvezetés arra számít, hogy az eredmény nullszaldó körüli, 100-200 millió forint lesz - mondta Viola Krisztina, a Hervis Sport- és Divatkereskedelmi Kft. ügyvezetője.

A társaság a tervek szerint

jövőre két újabb áruházat nyit Magyarországon,

a következő két-három évben is hasonló ütemű terjeszkedésre számít.

Az osztrák Spar Csoport 100 százalékos tulajdonában lévő Hervis áruházlánc országosan 26 boltot üzemeltet, 350 alkalmazottat foglalkoztat. Míg a vállalat 2012-ben 11 milliárd forintos forgalom mellett 715 millió forint adózás utáni veszteséget könyvelt el, 2013-ban hasonló forgalom mellett csak 358 millió forint volt a veszteség. A cég üzemi vesztesége tavaly 534 millió forintra csökkent az előző évi 1,128 milliárd forintról. A Spar AG 2013 májusában 740 millió forintos tőkeemelést hajtott végre a cégben.