Hamarosan szétválik az eBay és a Paypal

ebay
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A korábbi bejelentésnek megfelelően kettéválik az eBay: az internetes árverési oldalból (EBAY) leválasztják és tőzsdére viszik az internetes fizetési platformot, a PayPalt (PYPL). Az eBay részvényeket legkésőbb ezen a héten kell megvenni ahhoz, hogy a befektetők mindkét cégből részesedjenek. Az átalakítás során minden egyes eBay törzsrészvény után 1 darab PayPal törzsrészvényt kapnak automatikusan a befektetők.

A két külön részvénnyel július 20-án, hétfőn indulhat meg a kereskedés. A jövőt illetően teljesen eltérő növekedési pályán van a két cég: az eBay aukciós platform egyre nagyobb hátrányba kerül az Amazonnal szemben, mert az utóbbi esetében a termék van fókuszban és ez a felhasználók számára könnyebb vásárlást jelent. Az eBay bevételei 0-5 százalék közötti ütemben növekedhetnek a következő két évben, míg a PayPal bevételei 15 százalék körüli ütemben emelkedhetnek ezen időszakban - írja reggeli hírlevelében az Equilor.

Így néz ki az eBay-részvény

Az elmúlt egy évben közel 20 százalékkal kerültek feljebb az eBay részvényei, persze októberben volt egy nagyobb megingás még az általános tőzsdei rossz hangulat miatt. Azóta a trend felfelé mutat, de az emelkedő hullámok rendre átfedik egymást, így könnyen lehet, hogy egy felfelé menő ék alakzattal állunk szemben, ami óvatosságra adhat okot. Ugyan van még hely felfelé, ráadásul az emelkedő trendvonalhoz ért éppen vissza a papír, de a következő hetekben elképzelhető, hogy kiesik ebből az ékből az árfolyam.

Az eBay részvény árfolyamalakulása az elmúlt egy évben Forrás: Investing.com, Investor.hu