Milliókat spórolhatnánk az e-számlával

Olcsóbb és egyszerűbb az elektronikus számla
Vágólapra másolva!
Drága, lassú és pazarló a magyar vállalatok számlakezelési gyakorlata. Szoftveres segítséggel akár havi félmillió forintot spórolhatunk, és még a hibalehetőség is kevesebb.
Vágólapra másolva!

Még mindig túl sok az űrlap

A magyar vállalatok 70 százaléka ma is papíralapon igazoltatja számláit, csatolt formanyomtatványok és űrlapok segítségével. Olyan is előfordul, hogy több mint hat emberen megy keresztül egy bizonylat. A hazai cégek számlakezelési gyakorlata nemcsak drága, de nagyon lassú is – derül ki az üzleti innovációkkal foglalkozó LLP Csoport felméréséből. Kutatásukban olyan hazai cégeket vizsgáltak, amelyek havonta 100-1000 bejövő számlát dolgoznak fel. A megkérdezett pénzügyi vezetők válaszaiból az is kiderült, hogy a vállalatok egyötöde nem centralizáltan, hanem több helyen végzi számláinak érkeztetését és feldolgozását.

Gyorsabban és precízebben is lehet

A cégek 20 százaléka elektronikus formában is eljuttatja a pénzügyi adatokat a jóváhagyatási folyamatban érintett vezetőknek. Ennek ellenére mindössze egytizedük végzi digitalizáltan a számlák igazoltatását. Egy átlagos hazai vállalkozás már havi ezer feldolgozott számlánál is legalább félmillió forintot takaríthat meg, ha szoftveres megoldással támogatja a számlakezelési folyamatot. Az ilyen vállalkozások elégedettek a cégüknél működő gyakorlattal, mert felgyorsítja a számlák jóváhagyatását, hiszen nincs elakadt, elkallódott számla vagy rosszul rögzített adat.