Döbbenetes dolgokat mondott a Quaestor-ügyről a fővárosi főügyész

Vágólapra másolva!
Orgován Bélának van jelentősége az ügyben, de az, hogy ügyvezető igazgatónak nevezték ki, semmit sem számít a vagyonkimentés szempontjából – ezt mondta Ibolya Tibor fővárosi főügyész a Quaestor-ügy kapcsán. Egy hasonlattal élve úgy fogalmazott: "a Tarsoly-Orgován tandem cseréje olyan, mint amikor eladót váltunk egy sarki fűszeresnél".
Vágólapra másolva!

Nem történt tulajdonosváltás a Quaestornál, vezetőváltás történt, és még aznap ki is hallgatták ez ügyben Orgován Bélát – ezt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Ibolya Tibor. Hozzátette: egyébként is érvénytelen volt Orgován Béla kinevezése, mert emberölés kísérlete miatt kiszabott büntetése után 5 évig nem tölthetett be semmilyen tisztséget egy cégnél sem, és ez az idő még nem járt le.

Nem igaz, hogy nem csináltak semmit

A fővárosi főügyész beszélt arról is, hogy szerinte a sajtóban folyamatosan az a vád éri a hatóságokat, hogy két hétig gyakorlatilag nem csináltak semmit. Ennek kapcsán azt mondta, hogy akkora adatmennyiséget foglaltak le, hogy bőven volt rajta mit elemezni.

Egy budapesti Quaestor fióknál a csődvédelem bejelentése után Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Mint ismertette: március 11-én iktatták a feljelentést a Quaestorral kapcsolatban, még aznap házkutatásokat tartottak a rendőrök négy Quaestor cégnél, és összesen 800 gigabyte-nyi adatot gyűjtöttek, és ezen

– ezt is mondta Ibolya Tibor.

Tarsoly Csabát nem lehetett hamarabb kihallgatni

Hogy miért nem hallgatták meg több mint két hétig Tarsoly Csabát, Ibolya Tibor azt mondta: a megalapozott gyanú idő előtti közlése akár tönkre is vághat egy nyomozást is. Mint fogalmazott: akit potenciális gyanúsítottnak tart az ügyészség, azt nem hallgatja ki előtte tanúként. A fővárosi főügyész kijelentette, hogy komoly eljárás lesz az ügyben, és be akarják bizonyítani azt a bűncselekményt, amit Tarsoly Csaba elkövetett.

Tarsoly Csabát viszik a rendőrök Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A főügyész hozzátette: egy törvényes eljárásban megalapozott nyomozásra és ügyészi indítványra van szükség. Hozzátette:

Objektív okok miatt sem tudott iratokat eltüntetni Tarsoly Csaba – jelentette ki Ibolya Tibor.

A teljes beszélgetést ide kattintva nézheti meg.

Mi jöhet a Quaestor után, a párnaciha?

A brókerbotrány után a Parlamentben kértünk pénzügyi tanácsokat a képviselőktől. Arra vártunk választ, hol érzik biztonságban a megtakarításukat. Nézze meg az alábbi videót!