7,5 millió bírságot hozott a nyuszi

A húsvét nem hoz mindenkinek felhőtlen örömöt.
Vágólapra másolva!
A húsvéti fogyasztóvédelmi ellenőrzések során 7,5 millió forint bírságot szabtak ki, a tavalyi 43 százalékkal szemben az idén az ellenőrzött üzletek 46 százalékában találtak szabálytalanságot.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ellenőrzéseinek középpontjában a húsok, a tojás és a csokoládé nyulak álltak. A legtöbb probléma az árfeltüntetéssel volt, az akciós termékért például a pénztárnál többször is teljes árat kértek.

A húsvét nem hoz mindenkinek felhőtlen örömöt.

A kettőt fizet, hármat kap akciónál volt példa arra, hogy az összecsomagolt három termék többe került, mint ha a vevő egyenként vásárolta volna meg azokat.

Nyulak a laborban

A csokinyuszikat laborban is ellenőrizték, leginkább a növényi zsírok arányát az egyes termékekben. Itt az ellenőrzött 20 termékből csupán egy, a Nicole Choco csokinyula bukott el. Itt ugyanis jogosulatlanul használták a tejcsokoládé elnevezést, ha például "kakaós figura" lett volna a termékre írva, akkor ezzel sem lett volna baj.

Az ellenőrzött 477 üzletből 113 volt áruházlánc, 74 kisebb élelmiszerbolt, 56 hús- és hentesáru bolt, 40 piac, 30 pedig pékség - mondta a szóvivő.