Az Angry Birds már nem aranytojást tojó tyúk

a hét legjobb appjai, angry birds star wars ii
Vágólapra másolva!
Keleti nyitásra készül a Rovio.
Vágólapra másolva!

Az Angry Birds játékról elhíresült finn Rovio játékfejlesztő cég üzemi nyeresége 73 százalékkal zuhant 2014-ben, 10 millió euró lett a 2013-as 36,5 millió euró után. A Roviónál a bevétel is csökkent 9 százalékkal, tavaly 158,3 millió euró volt a vállalat negyedéves jelentése szerint. A finn cég 2014-ben alkalmazottainak 14 százalékát, 110 embert volt kénytelen elbocsátani.

Már nem kell a madaras bögre

Továbbra is népszerűek a cég okostelefonokra és táblagépekre gyártott játékszoftverei, ezekből 110,7 millió euró bevétele volt tavaly, 16 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Ezzel ellentétben érezhetően visszaesett a kereslet a cég kiegészítő termékei iránt, mint például a játékprogramok figuráit ábrázoló bögrék, kulcstartók vagy pólók. Ezeknek a termékeknek köszönhették, hogy 2012-ben még 76,8 millió eurós üzemi nyeresége volt a cégnek, de mostanra csökkent a kiegészítők népszerűsége.Pekka Rantala vezérigazgató szerint a kiegészítő termékek eladásai nem úgy változtak, mint ahogy remélték, és elégedetlenek a licence üzletáguk eredményével is.

Az alkalmazások népszerűek, a kiegészítőket már nem veszik úgy, mint rég Forrás: Rovio Entertainment Ltd.

Keleti nyitás

A Rovio Kínában tervezi növelni eladásait, olyan programok gyártásával, amelyek kifejezetten a kínai fogyasztóknak készülnek, illetve a japán piacon is szeretnének megjelentetni exkluzív termékeket.