Ilyen, ha egyszer rákapnak a Danone ízére

Vágólapra másolva!
Rendkívül jó formának örvend a világ egyik meghatározó élelmiszeripari vállalataként számon tartott francia Danone, amely az elmúlt hetek lendületes emelkedésével új történelmi csúcsot állított fel. Ráadásul, ha kitart a jó piaci hangulat, akkor jó eséllyel folytatódhat a szárnyalás.
Vágólapra másolva!

Tegnap után ma is újabb történelmi csúcsot állított fel a világ egyik meghatározó élelmiszeripari cége, a Danone. A 61 eurós árfolyammal még a 2007 februárjában felállított rekordot sikerült átadni a múltnak.

Az elmúlt nyolc évben többször is nekifutott már a 60 eurós kulcsszintnek az árfolyam, eddig azonban egyszer sem sikerült tartósan megragadnia felette. A legutóbbi sikertelen kísérlet közel egy hónapja volt, amikor egészen az 57 eurós szintig korrigált vissza az árfolyam. Innen azonban nagy lendülettel ismét 60 euró fölé pattant.

Danone heti grafikon (Párizs: BN) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Első körben a 64 eurós szintet célozhatja be a Danone, ha végre sikerül megragadnia a 60 eurós tartományban. Ezt a konzervatív szintet gyakorlatilag az elmúlt bő egy év során kialakult sáv 50-57 eurós magasságának eltolásából vezethetjük le.

A pozitív forgatókönyv bekövetkeztét segítheti többek között az MACD vételi jelzése, ugyanakkor az RSI közeledése a túlvett zónához már nem olyan impozáns jelzés. Az elmúlt hónapokban az RSI túlvettsége gyakorlatilag mindig a hegymenet végét jelentette. Éppen ezért 59 euró közelébe időzítve a veszteségvágó megbízást még mindig kedvező hozam/kockázatú befektetéssel állunk szembe.

Danone napi grafikon (Párizs: BN) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A Danone részvénye az Investor Trader felületén is könnyedén elérhető néhány kattintással.