Egy csomó üzlet tovább lesz nyitva

bejárat ÉPÜLET felirat FOTÓ ÁLTALÁNOS nyitva tartás SZEMÉLY vásárló vasárnap Nyíregyháza, 2014. december 7.
Vásárlók mennek egy szupermarketbe Nyíregyházán 2014. december 7-én. Több ponton is változtatna két fideszes módosító indítvány az üzletek vasárnap
Nyíregyháza, 2014. december 7. Vásárlók mennek egy szupermarketbe Nyíregyházán 2014. december 7-én. Több ponton is változtatna két fideszes módosító indítvány az üzletek vasárnapi nyitva tartását korlátozó KDNP-s törvényjavaslaton. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
A Lidl, a Möbelix, a Praktiker és az IKEA is meghosszabbítja nyitva tartását a március 15-től életbe lépő vasárnapi boltzár miatt.
Vágólapra másolva!

Meghosszabbítja boltjainak nyitva tartását a Lidl is márciustól. A Lidl legtöbb boltja a jövő hónaptól 7–21 óra között lesz nyitva, de összesen 40 budapesti és vidéki egységben 22 óráig lehet majd vásárolni, sőt, akad néhány olyan üzlet is, amely már 6.30-kor kinyit.

Tovább lehet bútorokat nézegetni

A Möbelix is hosszabb nyitva tartással reagál a vasárnapi boltzárra. Elbocsátásokat egyelőre nem terveznek, bíznak a jövőben. Ugyanakkor nem hiszik, hogy a vasárnapi forgalom teljes egészében eloszlik majd a többi napon.

Szinte minden kereskedelmi lánc a hosszabb nyitva tartással kompenzálja a vasárnapi boltzárat Forrás: Wikimedia Commons

Vasárnap ne menjen csavarért

Hosszabban tart nyitva szombaton és hétköznapokon a Praktiker is március közepétől. Hétfőtől szombatig reggel 7.30 órától este 20.30 óráig lesz nyitva március 15. után a Praktiker 19 hazai áruháza. Március 15-ig pedig hétfőtől péntekig 8–20 óra között, szombaton 9–20 óra, míg vasárnap 9–18 óra között tart nyitva.

Március 15-től életbe lép a vasárnapi boltzár Forrás: MTI/Balázs Attila

Vasárnapi házhoz szállítás – lehet, hogy marad?

Meghosszabbítja nyitva tartását az IKEA is március 15-e, vagyis a vasárnapi boltzár életbelépése után. A kötelező vasárnapi zárva tartás miatt kieső bevételeket ugyanis csak így tudják pótolni, és így kirúgniuk sem kell senkit. Az IKEA-áruházak reggel 9-től 21 óráig tartanak nyitva. Azt egyelőre nem tudják, házhoz szállítás lesz-e vasárnaponként, még vizsgálják a jogszabályt. A házhoz szállítást egyébként nem az IKEA, hanem egy külső cég végzi.