Vágólapra másolva!
Több száz ember állása szűnik meg a Tescónál – tudta meg az Origo. A Tesco azt közölte, hogy átszervezéseket hajtanak végre, amely után 50 embernek  biztosan nem tudnak már munkát biztosítani. A maradék 150 munkatárs sorsáról semmit sem tudunk. 
Vágólapra másolva!

Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szövetségének elnöke azt mondta, a Tesco jelezte a szakszervezet felé, hogy 200 dolgozóját érintheti átszervezés.

A Tesco azt közölte az Origóval, tegnap tájékoztatták az érintett kormányhivatalok munkaügyi központjait és a szakszervezeteket, az érintett munkavállalókkal pedig megkezdték az egyeztetéseket.

Hangsúlyozták, hogy 50 alatti azon munkatársak száma, akiknek nem tudnak a továbbiakban munkát biztosítani. A maradék 150 munkatárs sorsáról nem nyilatkozott a Tesco, valószínűsítjük, hogy más pozíciót ajánlhatnak fel nekik.

200 ember állása szűnik meg a Tescónál Forrás: 123rf.com

Még nem tudni pontosan, hol lesznek kirúgások

A KASZ elnöke hozzátette, hogy a Tesco a napokban fogja a munkaügyi központoknak bejelenteni a csoportos létszámleépítést. Sáling József azt mondta, egyelőre nem tudják, hogy pontosan mely területekről küldenek el alkalmazottakat.

Sáling József azt mondta, a jövő héten indulnak a tárgyalások a Tescóval a csoportos létszámleépítésről. Biztosan lesz olyan alkalmazott, akinek a Tesco megpróbál más munkakört felajánlani, és az alkalmazott döntése, hogy lesz elfogadja-e, vagy sem.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a konkrét ügyet nem akarta kommentálni. Annyit mondott az Origónak, hogy a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény szakmai egyeztetésekor már jelezték, hogy a döntés járhat elbocsátásokkal.

A hírt, miszerint létszámleépítések lesznek, Bubenko Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke is megerősítette.

Egyértelműen a vasárnapi zárva tartás lehet az ok

Attól tartok, hogy ez csak a kezdet – mondta Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere az Origónak. Szerinte egyértelműen az üzletláncokat érintő kedvezőtlen szabályozások miatt dönthetett az áruház az átalakítás mellett.

13 boltot bezártak

Összesen 566-an dolgoztak abban a 13 Tesco-üzletben, amelyet feltehetőleg a felügyeleti díj emelése és a vasárnapi zárva tartás miatt zárt be a Tesco. A Tesco február elején még azt közölte, 90-en a távozás mellett döntöttek, míg 60 dolgozónak nem tudott állást ajánlani a cég.