Vágólapra másolva!
A Möbelix hosszabb nyitva tartással reagál a vasárnapi boltzárra, ahogy több más bútor- és barkácsáruház. Elbocsátásokat egyelőre nem terveznek, bíznak a jövőben. De nem hiszik, hogy a vasárnapi forgalom teljes egészében eloszlik majd a többi napon.
Vágólapra másolva!

Szkeptikusan fogadja azt az érvet, mely szerint a vasárnapi boltzár bevezetése után a forgalom majd eloszlik a többi napon Simonyi András, a Möbelix és a Mömax bútoráruházak anyacégének ügyvezető igazgatója. A nagy bútor- barkács- és lakberendezési áruházakba sok vásárló messziről, akár több száz kilométerről érkezik, az ügyvezető szerint erősen kérdéses, hogy ők hétköznap is tudják-e majd vállalni az utazást. A Möbelix és a többi nagy bútoráruház heti forgalmának jellemzően 22-23 százaléka esik jelenleg vasárnapra, mondta el Simonyi András.

Hosszabb nyitva tartás

A vasárnapi boltzár indulása, március 15. után a Möbelix minden nap egy órával meghosszabbítja a nyitva tartását, tájékoztatott az ügyvezető. Így a heti teljes óraszámot nézve csak három órát veszítenek. Mivel az óraszám nem lesz sokkal alacsonyabb mint most, egyelőre nem terveznek elbocsátásokat. "Bízunk a jövőben" - mondta Simonyi András.

Egyelőre nem terveznek elbocsátásokat Forrás: Wikimedia Commons

Nem ők az elsők

Korábban több más bútor- és barkácsáruház jelentette be, hogy nyitva tartásuk meghosszabbításával reagálnak a vasárnapi boltzárra. Így tesz a Praktiker, ők arra számítanak, hogy a vasárnapi forgalom főleg szombatra, kisebb részben péntekre és hétfőre tolódik át. Elbocsátásokra a Praktiker sem készül.

Az Ikea szintén meghosszabbítja a nyitva tartását, de attól tartanak, a kieső forgalmat egyhamar nem fogják tudni pótolni.

Szavazzon!

Ön hétköznap is elmenne bútoráruházba vásárolni?