A Magyar Telekomé a GTS Hungary

telefonközpont, macedónia, telekom, telefon, ip cím, mobilhálózat
CHARLOTTE, NC - OCTOBER 25: Battery bays help maintain an uninterrupted power source at an AT&T mobile telephone switching office on October 25, 2012 in Charlotte, North Carolina. The center handles wireless AT&T traffic from the western part of North Carolina. John W. Adkisson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az üzlet 2015 második negyedévében zárul majd le.
Vágólapra másolva!

A Magyar Telekom 42 millió euróért (kb.13 milliárd forint) veszi meg a GTS Hungary-t a Deutsche Telekomtól - áll a vállalat közleményében. A magyar leányvállalat célja, hogy tovább erősítse piaci pozícióját az üzleti szolgáltatások piacán.

Hétezer üzleti és 11 ezer lakossági ügyfél

A GTS Hungary jelenleg mintegy 7 ezer üzleti előfizetőnek nyújt országszerte vezetékes hang-, adat-, internet- és informatikai szolgáltatást. Emellett közel 11 ezer lakossági előfizetője is van.

A Magyar Telekom az elkövetkező néhány év során magába építi a GTS Hungary tevékenységét. Forrás: AFP/Getty Images/John W. Adkisson

Évekig eltart az integráció

A Magyar Telekom az elkövetkező néhány év során magába építi a GTS Hungary tevékenységét. Ezzel a vállalat bővítheti szolgáltatási piacát, és a költségeit is csökkenheti folyamat-, hálózat- és létszám-racionalizálással. Az üzlet 2015 második negyedévében zárul majd le.