Vágólapra másolva!
A Tesla jelenlegi 206 dollár körüli részvényárfolyama mellett 65 dolláros célárat tűzött ki a Bank of America elemzője, John Lovallo. A jelek szerint ő egyáltalán nem hisz a vállalat növekedési kilátásaiban, ezért is tart reálisnak egy 70 százalékos leértékelődési potenciált.
Vágólapra másolva!
  • 70 dollárról 65 dollárra vágta vissza a Tesla célárát a Bank of America elemzője, John Lovallo, számolt be a Business Insider. A Wall Street-i szakértő hétfői elemzésében vizsgálta az elektromos autógyártó kilátásait, ennek kapcsán jutott a 65 dolláros értékhez.
  • A Tesla papírjaival jelenleg 206 dollár körüli áron kereskednek, tehát ez egy 70 százalékos leértékelődést jelentene a részvény árfolyamában.
  • Bár nem árt megemlíteni azt sem, hogy Lovallo messze a legnegatívabb a céggel kapcsolatban a Tesla-t követő Wall Street-i elemzők között.
  • Az általa kiűzött céláron, vagyis 65 dolláron legutoljára 2013 májusában járt az árfolyam. Ez nem sokkal a cég által gyártott S modell piacra dobása után történt, amikor az autók iránt kereslet még éppen, hogy csak élénkülni kezdett. Tehát még bőven az előtt is, hogy az év autójának választották volna az S Modelt.
  • Úgy tűnik tehát, mintha Lovallo nem foglalkozna az S Model gyártásának másfél évével.
  • De érdemes megvizsgálni más szemszögből is a dolgot. Egy részvény pillanatnyi árfolyama az adott vállalat jövőbeli növekedési kilátásait tükrözi, ebben az esetben pedig nyilvánvalóan Elon Musk jóslatai állnak a magas értékeltség mögött. Ha viszont valaki Lovallohoz hasonlóan nem hisz a milliárdos zseni jövőre vonatkozó terveinek teljesülésében, akkor nem lát mást, mint egy hatalmas céget, ami mindössze egy autótípust gyárt és őrületes mennyiségű pénzre van szüksége ahhoz, hogy a fejlesztésekkel a következő szinte lépjen.
  • Végezetül viszont azt se felejtsük el, hogy még a Wall Street-i elemzők véleménye is igen széles sávban szór, ha a Tesláról van szó. Hiszen, amilyen szélsőségesen negatív Bank of America elemzője, legalább ilyen optimista a céggel kapcsolatosan például a Stifel Nicolaus elemzője James Alberine, aki pedig 400 dolláros jövőbeli árfolyamot lát reálisnak.