Több száz kiló füvet találtak egy kamionban

NAV, adóhivatal, kamion, csempész, marihuána,
Majdnem fél tonna marihuána lapult a kamion alján
Vágólapra másolva!
A NAV pénzügyőrei 417 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy holland tehergépjárműben Röszkén, közölte az adóhivatal. Az anyagot lefoglalták, az ügyben büntetőeljárást indítottak.
Vágólapra másolva!

A kamiont egy holland állampolgár vezette, a papírjai szerint pedig egy üres tehergépjárművet vizsgáltak a pénzügyőrök. Az okmányok ellenőrzését követően röntgenvizsgálatra irányították a járművet, ahol megállapították, hogy a pótkocsi alján egyértelműen különböző sűrűségű anyag található.

Majdnem fél tonna marihuána lapult a kamion alján Forrás: NAV

A pótkocsi hátsó ajtajának kinyitásakor a pénzügyőrök orrát friss festékszag csapta meg, majd azt látták, hogy a padlólemezen friss szerelési nyomok vannak. A rögzítőcsavarok és a padlólemez eltávolítása után, az ott kialakított hatalmas rejtekhelyről 410 darab téglatest alakú csomagban, összesen több mint 417 kilogramm marihuánagyanús anyag került elő, olvasható az adóhivatal közleményében.

Közel 500 milliót érhet

A pénzügyőrök a megközelítőleg félmilliárd forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, a járművet, valamint a holland férfit átadták a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya munkatársainak, akik a férfit őrizetbe vették és ellene kábítószer birtoklása bűntett miatt eljárást indítottak, közölte a NAV.