Varga Mihály az egyházakkal tárgyalt

Varga Mihály Budapest, 2014. szeptember 23.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter előadást tart a Napi Gazdaság Vállalati finanszírozás című konferenciáján a budapesti Öbölház Rendezvényközpontban 2014. szeptember 23-án.
MTI Fotó: Kovács Attila
Budapest, 2014. szeptember 23. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter előadást tart a Napi Gazdaság Vállalati finanszírozás című konferenciáján a budapesti Öbölház Rendezvényközpontban 2014. szeptember 23-án. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A téma a szakképzés volt.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház, a Magyarországi Zsidó Hitközségek és a Magyarországi Evangélikus Egyház képviselőivel találkozott, tájékoztat közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium. A találkozó célja az volt, hogy a kormány és a négy történelmi egyház között együttműködést alakítsanak ki a szakképzés területén.

A kormánynak segítenie kell

A megbeszélésen a felek áttekintették az egyházakkal történt eddigi egyeztetések tapasztalatait, a szakképzési beiskolázásokról szóló szabályozást és a Szakképzés a gazdaság szolgálatában című koncepció kapcsolódó rendelkezéseit. Egyetértettek abban, írja a tárca, hogy az egyházi fenntartású szakképző intézményeket a kormányzatnak segítenie kell abban, hogy minél hatékonyabban tudjanak megfelelni a munkaerőpiac igényeinek. A szorosabb együttműködés javíthatja az egyházi fenntartású szakképző intézmények hatékonyságát és növelheti az oktatásban betöltött szerepüket.