Pályázati pénzből fejlesztett mobilfizetési alkalmazást Kóka János cége

Vágólapra másolva!
A mobilfizetési alkalmazás jelenleg prototípus fázisban van. A fejlesztésben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem is intenzíven részt vett, az EU-s támogatás mértéke 121,64 millió forint volt.
Vágólapra másolva!

Cellum Csoport 2011 óta fókuszál az okostelefonon keresztül történő vásárlásokat egyszerűbbé és biztonságossá tevő alkalmazások fejlesztésére.

Két megoldás

A mostani projekt keretében valójában két megoldást állítottak elő: az egyik QR-kód vagy vonalkód leolvasása nélkül képes árukat beazonosítani, a másik pedig a mobilalapú jegyvásárlást könnyíti meg.

A Cellum mobilpénztárcába integrálható hűségkártya funkciót is készített, amellyel a felhasználók okostelefonjukon virtuális pontgyűjtő kártyát igényelhetnek és használhatnak. A vállalat mobilkupon kezelő applikációja pedig alkalmas lehet arra, hogy a kereskedők a papírkuponok helyett személyes kedvezményeket adjanak vásárlóiknak.

Érdekkör

A Cellum cégcsoport egyik tulajdonosa Kóka János volt gazdasági miniszter, de a cég életében vállalt már szerepet Gyurcsány Ferenc és Oszkó Péter is. A mostani projektet jegyző Cellum Global Innovációs és Szolgáltató Zrt. tulajdonosai között ott találjuk az OTP Kockázati Tőkealapot is, amelynek egyik felsővezetője tavaly nyárig Oszkó Péter volt.

A Cellum 2011-ben kezdett nemzetközi leányvállalatokat alapítani, ügyfelei között olyan cégek vannak, mint a Telenor, a Magyar Telekom vagy a MasterCard.