Régen volt ilyen szép a Nokia

Vágólapra másolva!
Igencsak kecsegtetően fest technikailag a Nokia grafikonja. A finn vállalat árfolyama az emelkedő trendvonal segítségével erősödött az utóbbi néhány hónapban, és január végén közel 5 éves csúcsra futott. Utána kisebb visszaesés jött, azonban egy fontosabb szint visszatesztelése után ismét lendületbe jött, így folytatódhat az emelkedő trend.
Vágólapra másolva!

Jó formában van az utóbbi hónapokban a Nokia, amely az emelkedő trendvonal segítségével közel 5 éves csúcsra erősödött. A legutóbbi elrugaszkodás azonban a rövidtávú csökkenő trendvonal, illetve az 50 napos mozgóátlag kettősének visszatesztelése után jött össze, melyet követően az árfolyam ismét áttörte a markáns 6,8 eurós ellenállást.

Kedvező lehet az idő a beszállásra, hiszen több támaszban is bízhat a részvény, mielőtt a trendvonalig visszacsúszna. Ilyen a 6,8 eurós támasz, az 50 napos mozgóátlag, illetve a csökkenő trendvonal.

A trendvonal utolsó mentsvár lehet az árfolyam gyengülésekor, így letörése komoly negatívum volna a technikai kép szempontjából. Érdemes lehet tehát 6,5 euró közelébe helyezni a veszteségvágó szintet.

A Nokia (Helsinki) napi árfolyama Forrás: AmiBroker, Investor.hu

2012 közepére több mint 15 éves mélypontra csúszott az árfolyam, azonban innen sikerült végre ismét erősödésbe lendülni. Az árfolyam azóta közel ötszörösére nőtt, ráadásul az emelkedő trendvonal segíthetne a további erősödésben.

A 8,4 eurós ellenállást veheti célba az árfolyam, amennyiben folytatni tudná az elmúlt időszak jó szériáját. A 8,4 eurós szint azonban igen fontos szerepet játszott a részvény életében. Körülbelül 4 évvel ezelőtt, amikor legutóbb elérte a szintet, háromszor is elakadt, így legyűrése igen komoly feladat lehet.

Azonban már a 8,4 eurós célszint elérése is 18 százalék körüli emelkedésnek felel meg. A 6,5 euróra helyezett veszteségvágó megbízással ráadásul igen kedvező hozam-kockázat arányhoz juthatunk.

A Nokia (Helsinki) heti árfolyama Forrás: AmiBroker, Investor.hu