Ezért zárolták a számláját

ATM, ingyenes készpénzfelvétel, nemzeti bank, bank adó, Egy ügyfél bankkártáyát tesz be egy pénzkiadó automatába (ATM) az FHB Bank XIII. kerületi Váci úti bankfiókjában.
Vágólapra másolva!
Még mindig van néhány tízezer vállalati bankszámla, ahol nem nyilatkoztak a tényleges tulajdonosról, ezért zárolták. Az egészségpénztárak és a nyugdíjkasszák tagjai között százezres nagyságrendű az azonosítatlanok száma, ők sem férnek hozzá az egyenlegükhöz – írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Több tízezer olyan vállalkozás lehet még mindig, amelyik az év eleje óta nem fér hozzá a bankszámlájához. A pénzmosás elleni jogszabályok miatt január 1-jén zárolni kellett az összes olyan vállalat bankszámláját, amely nem nyilatkozott a múlt év végéig a tényleges tulajdonos kilétéről.

A pénz biztonságban van

Januárban írt az Origo arról, hogy a feledékeny tagok nem használhatják fogorvosi, szemészeti vagy egyéb orvosi egészségkártyáikat, amíg nem esnek át az ügyfél-azonosításon. A pénzük azonban biztonságban van.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint gazdálkodó és egyéb szervezetek körülbelül egymillió számlát tartanak fenn Magyarországon, ezek néhány százalékánál szinte biztos, hogy nem adták be a nyilatkozatot.

Már a többség nyilatkozott Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A K&H-nál például egyetlen zárolt céges számla sincs már. A CIB-nél a vállalati ügyfelek 90 százaléka nyilatkozott, az OTP-nél a kliensek 3 százaléka adós még ezzel a papírral. A bankok beszámolói szerint egyébként főleg csak a minimális forgalmú számlák esetében halogatják az ügyfelek a nyilatkozattételt.

A teljes cikket itt olvashatja.