Névváltás a biztosítási piacon

Utazás, 
Álomnyaralás Miamiban, oroszlán
Vágólapra másolva!
Nevet vált az ING Biztosító Zrt. 2015. április elsejétől NN Biztosító Zrt. néven futnak tovább.
Vágólapra másolva!

Magyarországon a biztosító Nationale Nederlanden néven jelent meg 1991-ben, így az NN név nem ismeretlen a magyar piacon. Az ING Csoport életbiztosítási üzletága világszerte NN név alatt folytatja működését, míg az ING Bank változatlan néven nyújtja tovább a banki szolgáltatásokat.

NN lesz az új név

Magyarországon ez azt jelenti, hogy áprilistól az ING Biztosító Zrt. változatlan formában, NN Biztosító Zrt. néven folytatja tovább a tevékenységét, az ING Bank esetében nincsen névváltozás.

Az ING Biztosító NN néven fut tovább, és az oroszlánok is eltűnnek a logójából Forrás: Thinkstock

Jó évet zárt az NN csoport, nettó eredménye tavaly 588 millió euró volt, 82,6 százalékkal haladta meg az előző évit – közölte a holland biztosító társaság. A folyamatos üzleti tevékenységből származó működési eredmény 1,086 milliárd euró volt, 20 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

18 országban 15 millió ügyfél

2014-ben az NN Csoport függetlenné vált az ING-csoporttól. Az NN Csoport vállalatai világszerte 2015-ben vezetik be az NN márkanevet. A magyarországi ING Biztosító Zrt. az NN Csoport tagja. Az NN Csoport jelenleg több mint 18 országban van jelen. Az NN Csoportnak több mint 12 ezer munkatársa és 15 millió ügyfele van világszerte.