Újabb közbeszerzésről csúszott le a Közgép

simicska lajos sárvári lovascentrum ló ügető
Vágólapra másolva!
A Colas Alterra is elhappolt egy 2,5 milliárd forintos közbeszerzést a Közgép elől. Simicska Lajos cégének az elmúlt hetekben nem igazán termett babér a különböző tendereken.
Vágólapra másolva!

A BKK írta ki a közbeszerzést közlekedésszervezésre és közlekedésfejlesztésre: a feladat a IV. kerületi Görgey Artúr utcában út- és villamospálya felújítása 2,5 milliárd forintból.

Konzorciumban indultak

A nyílt tenderen a győztes Colason kívül elindult még a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., valamint a Görgey-Tram Konzorcium tagjaiként a Strabag, a Swietelsky és a Közgép.

Mostanában nem nyert közbeszerzést Simicska cége Fotó: Bielik István - Origo

A legalacsonyabb beérkezett ajánlat 1,898 milliárd forint, míg a legmagasabb 2,27 milliárd forint volt. A közbeszerzési értesítőből az nem derült ki, hogy a Colas végül mennyiért végzi majd el az útfelújításokat.

Nem megy a Közgépnek

A múlt héten egy negyedmilliárdos közbeszerzésről maradt le Simicska cége, egy nappal később pedig egy 3,3 milliárdos tendert bukott el. Erre a hétre is jutott egy fiaskó: hétfőn derült ki, hogy a szakmában csak ellen-Közgépként emlegetett Duna Aszfalt egy kétmilliárdos debreceni közbeszerzésen előzte meg.