Ötmilliót adtak el eddig a fapados számítógépből

Eredetileg nem ez volt a terv, de a Raspberry Pi teljes iparágakat alakíthat át.
Vágólapra másolva!
A semmiből nőtte ki magát minden idők legsikeresebb brit számítógépgyártójává három év alatt a Raspberry, amely most adta el az ötmilliomodik számítógépét.
Vágólapra másolva!

A Raspberry Pi első - nagyjából három éve megjelent - modelljét eredetileg hobbistáknak és iskoláknak szánták. A 25 és 35 dollárért (mai árfolyamon 6 800 és 9 500 forintért) kínált A és B modellben aztán sokkal többen láttak fantáziát: egy egész ökoszisztéma épült köré startupperekből, robottudósokból.

Oktatási céllal

Az eredetileg kitűzött oktatási cél is módosult némileg: a misszió szerint minél több brit gyereket kellett volna arra ösztönözniük, hogy megtanuljanak kódolni, de a program végül az Egyesült Államokban is hihetetlenül népszerű lett.

Eredetileg nem ez volt a terv, de a Raspberry Pi teljes iparágakat alakíthat át. Forrás: Raspberry

Emlékezetes, hogy a Raspberry február elején dobta piacra az új modelljét, ami - elődjével ellentétben - már egy teljes PC funkckionalitását kínálja a tízezer forint alatti árért. Alighanem a Raspberry Pi 2 eladásai is jelentősen rásegítettek, hogy a cég elérje az ötmilliós mérföldkövet, hiszen a hónap elején a számláló még csak valahol négy és félmillió környékén állt.