Kevés fiatal gondol a nyugdíjas évekre

nyugdíjas turizmus
Gyopárosfürdő standja az expón
Vágólapra másolva!
Negyven felett tesszük meg az első lépéseket a nyugdíjas évek anyagi biztonsága felé, írja közleményében az ING Biztosító. A szerződést kötők közül csak minden ötödik ember 40 év alatti.
Vágólapra másolva!

Tízezernél több új nyugdíjbiztosítást értékesített 2014-ben az ING Biztosító. Az értékesítési adataikból kiderült, hogy a fiatalabbak közül is sokan tisztában vannak az öngondoskodás fontosságával, hiszen majdnem minden ötödik ügyfél negyven alatti. Ugyanakkor a többség csak 40 éves kor felett teszi meg az első lépéseket: az adókedvezménnyel is motivált új nyugdíjbiztosítást választók átlagos életkora 47 év volt a múlt évben.

Aki fiatalon kezdi, jobban járhat

A szerződők között még mindig többen vannak ötven felett, mint 40 alatt: minden harmadik ügyfél elmúlt ötven, amikor nyugdíjbiztosítást kötött, közölte a biztosító. A cég azt írja, sosem késő, de a nyugdíjbiztosítások logikája arra ösztönöz, hogy minél fiatalabban lépjen valaki, hiszen minél hosszabb a nyugdíjba vonulásig tartó idő, annál kisebb havi megtakarítással elérhető ugyanaz az összeg a nyugdíjas évek kezdetére.

A többség 40 felett teszi meg az első lépéseket Forrás: Tóth Judit

A hosszabb megtakarítási időszak ráadásul nagyobb állami támogatást is jelent, hiszen a biztosítási díjként befizetett összeg 20 százaléka (de legfeljebb 130 ezer forint) minden évben visszaigényelhető az adóból, gyarapítva a megtakarított összeget, közölte az ING Biztosító.