Bátor lépésekre készül a Sony

konzolvásárlás 2014 ps4 playstation 4
--FILE--A smuggled Sony PlayStation 4 (PS4) game console is for sale at a counter at a digital products mall in Shanghai, China, 29 May 2014. Sony plans to sell PlayStation 4 game consoles on China's mainland as early as December as it follows Microsoft, which is already selling its Xbox One in the domestic market after the ban on sales of gaming machines was lifted earlier this year. Sony will start examination and packaging of the PS4 console at a facility with an annual capacity of 200,000 units in the Pudong New Area in December, according to a filing on the official website of China (Shanghai) Pilot Free Trade Zone. Sony set up a joint venture with Shanghai-based Oriental Pearl Culture Development Co in May for its PlayStation game consoles.
Vágólapra másolva!
A Sony japán elektronikai, informatikai és szórakoztatóipari vállalat a 2018 márciusában befejeződő pénzügyi évben már 500 milliárd jenes üzemi nyereséget szeretne a mostani 20 milliárd jenes helyett. Ezt vállalati struktúrájának átszervezésével akar elérni.
Vágólapra másolva!

„Olyan lépéseket teszünk meg, amelyeket mások nem mernek” – mondta Hirai Kazuo. A Sony elnök-vezérigazgatója szerint a vállalatnak nem szabad félni a változástól, ha a „Sonyhoz illő módon” szeretne növekedni.

Az egyik első lépés, hogy októberig kiszervezik az otthoni zenelejátszó készülékek, valamint DVD és Blu-ray lejátszók gyártásával foglalkozó audio és videó üzletágukat. Más üzletágakat is kiszervezhetnek, például az elemek és számítógépes chipek gyártását végző üzletágakat, de erről még nem mondott részleteket Hirai Kazuo.

Nem mondanak le a filmekről

Az elnök-vezérigazgató a szórakoztatóipari kínálatot akarja erősíteni, nagyobb hangsúlyt kapnak a televíziós programok és a PlayStation játékkonzol. A nagyvállalat a tavalyi hackertámadások ellenére se mond le filmüzletágáról, ott továbbra is növekedésre számítanak. Az okostelefonoknál és az autóknál használt elektronikus érzékelők gyártása is nagyobb szerepet kaphat, miközben a Sony felvásárlásokon vagy partneri megállapodásokon keresztül több innovatív területen is szeretne befektetni.

Nagyobb szerepet kaphat a PS Forrás: Imaginechina/Weng Lei

Hirai Kazuo elismerte, hogy a Sony nem tudott lépést tartani a piacain végbement változásokkal, de a kiszervezésekkel rugalmasabb lesz a vállalat, az üzletágak teljesítménye pedig jobban ellenőrizhető lesz. Az elnök-vezérigazgató szerint növelni akarják az üzleti szegmensek függetlenségét, de egyensúlyt kell tartani, és a Sonynak továbbra is egységesen kell működnie vállalati szinten.

A most márciusban befejeződő pénzügyi évben 20 milliárd jenes üzemi nyereségre és 170 milliárd jenes nettó veszteségre számít a Sony.