134 embert rúg ki az OTP

bejárat cégnév Duna Tower irodaház ÉPÜLET felirat FOTÓ irodaház OTP Bank pénzintézet plakát reklám TÁRGY OTP Bank Budapest, 2014. július 12.
Az OTP Bank bejárata a Duna Tower irodaházban a főváros XIII. kerületében, az Árpád híd pesti hídfőjénél, a Népfür
Budapest, 2014. július 12. Az OTP Bank bejárata a Duna Tower irodaházban a főváros XIII. kerületében, az Árpád híd pesti hídfőjénél, a Népfürdő utcában. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Miután az OTP megvásárolta a Banco Popolare horvát leánybankját és összevonta horvát leányvállalatával, az üzleti folyamatok optimalizálása miatt 134 alkalmazott elbocsátását tervezi, közölte az OTP banka Hrvatska.
Vágólapra másolva!

Az olasz Banko Popolare horvát leánybankját hét hónap előkészítés után az OTP sikeresen integrálta tavaly decemberben. A hálózat akvizíciója következtében az OTP horvátországi fiókjainak száma 97-ről 112-re nőtt.

Az OTP-nek 1 125 alkalmazottja van Horvátországban, 11 százalékkal több, mint egy évvel korábban volt. Az elbocsátásokra az összevonások miatt van szükség az adminisztrációs területen és a bezárt bankfiókoknál.

Horvátországban terjeszkedik az OTP Forrás: MTI/Faludi Imre

„A bank igyekezett közös megegyezéssel és magas végkielégítéssel elbocsátani alkalmazottait, olyan feltételek mellett, amelyek Horvátországban nem megszokottak” – olvasható a közleményben.

Milliárdokért vették meg

A horvát média beszámolt arról, hogy az OTP az olasz Banko Popolare horvát leánybankját 106 millió kunáért (közel 4,5 milliárd forint) vásárolta meg. Az OTP-ben 2014-re 33 millió kuna (közel 1,5 milliárd forint) nyereségre számítanak, de a rendkívüli tételek jelentős eredményhatásának köszönhetően ez akár 155 millió kunára is nőhet.