Szijjártó Péter jótékonykodik

Szijjártó Péter
Budapest, 2015. január 30. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter interjút ad a Magyar Távirati Irodának dolgozószobájában 2015. január 29-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Nem saját zsebből.
Vágólapra másolva!

"Magyarország nem nézheti tétlenül, hogy a közel-keleten élő keresztény közösségeket folyamatosan támadások érik" - áll a Külgazdasági és Külügyminisztérium közleményében. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter utasítására Magyarország kairói nagykövete ezért kapcsolatba lépett II. Tawadrosz kopt pápával, írja a tárca.

Vállalkozást indítanának

A Kopt Egyház vezetősége meglátogatta a Líbiában meggyilkolt keresztények családjait, akik azt mondták, hogy mivel elveszítették az egyedüli családfenntartót, számukra a legnagyobb segítség az lenne, ha olyan támogatást kapnának, amivel önálló vállalkozást tudnának indítani.

Szijjártó úgy döntött

Szijjártó Péter ezért úgy döntött, tájékoztat a minisztérium, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium 500-500 euró támogatást ad ezeknek a családoknak. A támogatást a tárca elküldi a kairói nagykövetségre, annak átadása még a héten megtörténhet, állítják.