Biztonságosabb közlekedésért lobbiznak a fuvarozók

Vágólapra másolva!
És az eddigi gazdasági vívmányaikat is meg akarják védeni.
Vágólapra másolva!

1990-ben összesen 1 millió forint tőkével, 114 taggal alapult meg a magánvállalkozók legnagyobb ipartestülete, a NiT Hungary. Ma 1,5 milliárd forint felett rendelkeznek és mintegy 3000 teherfuvarozó és buszos vállalkozó üzletmenetét igyekeznek megkönnyíteni.

Közeli terveik között szerepel, hogy lobbizni fognak a sokkal biztonságosabb közlekedésért: szeretnék minden fuvarozó számára kötelezővé tenni a vezetéstechnikai tanfolyamot, lehetőleg állami támogatással. Az ipartestület, amely főként mikro- és kisvállalkozásokat tömörít, máris nagy eredménynek tartja, hogy 2013-ban megállapodást kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, azóta stratégiai partner a szakmát érintő jogalkotásban. Az alapítás évében pedig az akkor igencsak nehezített terepnek számító valutakérdésben tudtak segíteni a tagjaiknak: hatósági engedéllyel ők biztosították a magánfuvarozóknak a nemzetközi fuvarozáshoz szükséges devizakeretet.

A NiT Hungary jelenleg komplex megoldást keres az égető sofőrhiányra, és fontos törekvése az is, hogy meg tudja védeni az olyan gazdasági vívmányait, mint az üzemanyag-megtakarítás vagy a napidíj.