33 nap kellett a Penny Marketnek a válaszra

Penny Market
Clients of the discount market "Penny" wait for the opening of a shop of the chain 30 June 2005 in Halle, eastern Germany. For a price of 29 Euros each, "Penny" sells 100 000 coupons for low-cost flight tickets of the no-frills airline Air Berlin valid for a one-way flight to some destinations in Europe, to redeem in November and December 2005. AFP PHOTO DDP/JENS SCHLUETER GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
A Tesco januárban jelentette be, hogy bezárja 13 magyarországi egységét. A brit üzletlánc szerint a kormány intézkedései miatt kell boltokat bezárnia. Egy hónapja megkérdeztük a nagyobb kereskedelmi láncokat, hogy ők miként reagálnak a különböző jogszabályi változtatásokra. Kicsit megkésve, de válaszolt a Penny is!
Vágólapra másolva!

2017-től bezárás fenyegeti azokat az üzleteket, amelyek egymást követő két évben nem termelnek nyereséget – ha nincs profit, nem árulhatnak napi fogyasztási cikkeket. Drasztikusan emelték az élelmiszerlánc-felügyeleti díjakat is, valamint március közepétől jön a vasárnapi boltzár is.

Ütik a multikat

A fenti jogszabályi változtatások miatt nehezebb helyzetbe kerültek a multik. A Tesco kimondva, kimondatlanul ezekre hivatkozva zárta be 13 magyarországi egységét. Az Origónak korábban válaszoló kereskedelmi láncok az mondták, hogy nem terveznek az idén boltbezárásokat, sőt, újabbakat nyitnának.

A Penny Market is válaszolt Forrás: ddp images/AFP/Jens Schlueter

Január 15-én az alábbi kérdéseket tettük fel a német diszkontláncnak:

  • A Penny Marketet miként érintik az elmúlt hónapok kormányzati döntései?
  • 2012-ben és 2013-ban sem mutatott veszteséget a mérleg szerinti eredményük. A 2014-es évvel kapcsolatban van már adatuk erre vonatkozóan?
  • Terveznek-e elbocsátásokat, üzletbezárásokat az idén, illetve terveznek-e áremeléseket?

A Penny illetékes munkatársainak válaszából kiderült, hogy az anyavállalatuk döntése alapján az üzleti folyamataikkal kapcsolatosan nem áll módjukban tájékoztatást adni.