Új szintre emelkedhet a korrupció az LMP szerint

Vágólapra másolva!
A korrupció és a dolgozói szegénység elleni harc jegyében fog telni a tavaszi parlamenti ülésszak – mondta Széll Bernadett LMP-s képviselő. A párt szintén felszólalna a paksi bővítés és az európai-amerikai szabadkereskedelmi egyezmény ellen is.
Vágólapra másolva!

Szél Bernadett, az LMP frakcióvezető-helyettes pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: komplex törvényjavaslatot nyújtanak be tavasszal a parlamentben, amelyben szerepel majd az egykulcsos adórendszer megszűntetése, életpályamodelleket az ápolók és a szociális dolgozók számára, vlaamint egy a családok gyermeknevelési költségeihez nyújtandó támogatás.

Orbánnak új oligarchákra van szüksége

Szintén előkészületben van egy antikorrupciós törvénycsomag, és újra be fogják nyújtani az offshore-ellenes javaslatukat is. Továbbra is követelni fogják a teljes aktanyilvánosságot, ahogy a politikusok vagyonosodásának vizsgálatára vonatkozó javaslatukat is újra benyújtják, és vizsgálóbizottságot állítanának fel a NAV és a MET (offshore energiacég) vizsgálatára.

Szél Bernadett szerint ezek a javaslatok különösen fontosak, mivel a Simicska-ügy miatt Orbán Viktornak új oligarchákra van szüksége, „feltőkésítésükkel pedig új szintre emelkedhet a közpénzek kitalicskázása."

Közös jelöltet akarnak Tapolcán

A tapolcai időközi választással kapcsolatban Szél Bernadett kijelentette: továbbra is azt javasolják, hogy az ellenzéki pártok egyaránt álljanak be egy független jelölt mögé. Egyelőre a többi párt ezzel nem ért egyet, az MSZP és a Jobbik a héten jelentette be, hogy saját jelölteket indítanak. A nol.hu korábban azt írta: az LMP jelöltje Sallee Barbara, Hegymagas korábbi polgármestere lehet.