Padlógázt adhat a Ford

Vágólapra másolva!
Magasabb fokozatba kapcsolt a Ford. Év elején ismét elrugaszkodott a sáv aljáról, melyben 2013 eleje óta mozog az árfolyam, és az elmúlt napokban igen fontos ellenállásokat tört át, így megnyílt előtte az út a sávtető felé. Szigorúan a kedvező technikai kép alapján ezért megfelelőnek látjuk az alkalmat vételi pozíció felvételére.
Vágólapra másolva!

Tovább menetelhet a Ford, hiszen az elmúlt hetekben többször is felpattant a hosszú távú emelkedő trendvonalról. Ráadásul újabb pozitív jelzés érkezett, hiszen a legutóbbi elrugaszkodás során nekifutott az 50 hetes mozgóátlagnak, amely tavaly decemberben még túl nagy falatnak bizonyult, ezúttal viszont már nem tudta az árfolyam útját állni.

A heti grafikonon egy emelkedő háromszög is kirajzolódott, melyet az emelkedő trendvonal, illetve a 18 dolláros ellenállás kettőse alkot. Mivel az 50 hetes mozgóátlagot is legyűrte, 18 dollár felé vehetné az irányt. Ennek áttörését természetesen még korai előrejelezni, de érdemes lehet szemmel tartani a részvényt, hiszen egy esetleges kitörés esetén újabb jelentős emelkedés következhetne.

A Ford (NYSE: F) heti árfolyama Forrás: AmiBroker, Investor.hu

2013 közepe óta mozog a 14,4, illetve 18 dollár közötti sávban a Ford árfolyama. Legutóbb január végén rugaszkodott el a sáv aljáról, és nem sokkal később legyűrte a csökkenő trendvonalat, majd az 50 napos mozgóátlagot is.

Sőt, a 200 napos mozgóátlag, és a 16 dolláros ellenállás kettőse sem tudott megálljt parancsolni a papírnak. Ez remek jel lehet, hiszen tavaly decemberben még lefordult innen az árfolyam.

Kizárólag a technikai képet tekintve minden adott tehát ahhoz, hogy elérje a 18 dolláros sávtetőt a részvény. Ez körülbelül 10 százalékos felértékelődésnek felel meg, a 18 dolláros ellenállás azonban komoly kihívást jelenthet majd.

Amennyiben kifulladna a részvény lendülete, az elmúlt napokban áttört 16 dolláros duplaszintben bízhatna. Eleste azonban nagyon kedvezőtlen hatással volna a technikai képre, így érdemes lehet 15,5 dollár köré helyezni a veszteségvágó megbízást, hiszen 18 dolláros célszint esetén is még bőven 2 feletti hozam-kockázat arányhoz juthatunk.

A Ford (NYSE: F) napi árfolyama Forrás: AmiBroker, Investor.hu