Pörög a pletykamalom a Wizz Air háza táján

Vágólapra másolva!
10 és 12 font között lehet a Wizz Air IPO-ára, legalábbis a Reutersnek nyilatkozó bennfentes forrás szerint. Mivel egyelőre az értékesítendő részvények számáról nem érkeztek információk, nem tudjuk megmondani, hogy ez olcsó vagy drága.
Vágólapra másolva!
  • Pörög a pletykamalom a Wizz Airrel kapcsolatban, a Reuters értesülései szerint 1015 és 1200 penny (10,15-12 font) között lehet az IPO-ár.
  • A név nélkül nyilatkozó forrás szerint az ügylet legalább 300 millió eurós lehet, ami jóval nagyobb a hivatalosan megjelent 150 millió euróhoz képest. Ugyanakkor ebben a 150 millióban még nem volt benne a tulajdonosok által értékesített mennyiség, vagyis könnyen lehet, hogy a mostani szám már ezt is tartalmazza.
  • Mindenesetre a pontos mennyiség hiányában egyelőre nem tudunk véleményt mondani arról, hogy ez az ár olcsó vagy drága lenne. Korábbi részletesebb elemzésünkben úgy kalkuláltunk, hogy nagyjából 1,8-2,2 milliárd euró körül lehet a Wizz Air majdani piaci értéke.
  • Érdekesség, hogy tavaly júniusban is szintén a mostanihoz hasonló ársávról érkeztek pletykák, akkor 1025-1240 pennyről szóltak a hírek.
  • Érdeklődve várjuk a hivatalos bejelentést a cégtől, ha van valami friss hír azonnal jelentkezünk.