Perelni fog a CBA a dolgozók fizetése miatt

Vágólapra másolva!
Megalapozatlannak nevezték az erről megjelent információkat.
Vágólapra másolva!

A CBA szerint valótlan adatok jelentek meg a sajtóban a társaság munkavállalóinak béréről, ezért jó hírnevének megsértése miatt bírósági eljárást kezdeményez. A Figyelő írta meg, hogy a CBA 134 ezer forint bruttó fizetést adott alkalmazottainak 2013-ban, amivel ők juttatták a legkevesebb bért munkavállalóinak a nyolc élelmiszer-kereskedelmi üzletlánc közül.

A CBA szerint megalapozatlan a cikk, mivel az annak alapját képező vizsgálat módszertanilag a legalapvetőbb szakmai elvárásoknak sem felel meg. A megállapításokat teljes mértékben megalapozatlanoknak és ellenőrizhetetleneknek nevezték, amiből szerintük téves következtetéseket vontak le.

Azt írták, hogy a vizsgálat nem terjed ki teljes körűen a CBA hálózatához tartozó valamennyi vállalkozás elemzésére, és arra sincs tekintettel, hogy az egyes élelmiszer-kereskedelmi láncoknál milyen a megoszlása például a fizikai és szellemi dolgozóknak, illetve hány részmunkaidős és nyugdíjas korú munkavállalót foglalkoztatnak. Továbbá több nagy piaci szereplőt is kihagytak az elemzésből, így nem tekinthető teljes körűnek - közölte a CBA.